ЕКСПЕРТ В МОРСКАТА КОЗМЕТИКА

PHYTOMER е първата козметична марка в света, която транспонира преимуществата на морския свят в модерната козметология и сътвори уникална философия за красота чрез създаване на морска козметика. Познавайки до съвършенство предимствата на морския свят – източник на живот, енергия, баланс и благоденствие, PHYTOMER предлага най-доброто за здравето и красотата на кожата.

От самото създаване на марката в Сен Мало, Франция , PHYTOMER /което означава „растения от морето”/ поддържа своя футуристичен подход към красотата.

PHYTOMER НЕ ПРЕОТКРИВА ТОВА, КОЕТО ПРИРОДАТА ВЕЧЕ Е СЪЗДАЛА, А ГО АДАПТИРА КЪМ НУЖДИТЕ НА МОДЕРНАТА КОЗМЕТОЛОГИЯ.

МОРЕТО И ВОДОРАСЛИТЕ: НАЙ-ОБШИРНАТА ОБЛАСТ ЗА НАУЧНO – ИЗСЛЕДOВАТЕЛСКИ ПРОУЧВАНИЯ В СВЕТА

Морето, източникът на живота, покрива 80% от земната повърхност и съдържа всички елементи /олигоелементи, минерали, витамини и др./, които са незаменими за жизнеността на кожата и баланса на тялото. Съществуват 35 000 вида водорасли и всички те съдържат в себе си богатствата на морския свят в концентрация до 50 000 пъти. Научно–изследователските лаборатории на Phytomer продължават да изследват дълбочините на океана в търсене на все по-ефективни морски съставки и решения.

УНИКАЛЕН НАЧИН НА ДОБИВАНЕ И СЪХРАНЕНИЕ НА ВОДОРАСЛИ

PHYTOMER е единствената лаборатория в света, която запазва всичките си активни съставки в цялостен вид и ги включва в продуктите си като използва изцяло естествени процеси на добиване и обработка. Процесът на лиофилизация запазва без промени структурата и строежа на водораслите и морската вода. PHYTOMER е единствената лаборатория в света, която лиофилизира морска вода, извличайки уникалната активна съставка Oligomer. Този концентрат от морска вода, която е само частично обезсолена, съдържа всичките 104 олигоелемента, които са безценни за здравето на кожата. Включен в състава на повечето продукти на PHYTOMER, Oligomer подържа епидермиса здрав, минерализира и балансира кожата преди тя да бъде подложена на специфично третиране – хидратиране, анти-ейдж, лифтинг и др.

OLIGOMER – Емблематичната съставка, уникална в света

ПОСТОЯННИ ИНОВАЦИИ И ИНТЕГРИРАН ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОЦЕС

За да гарантира и съхрани резултатите от своите изследвания и проучвания, PHYTOMER регистрира патенти за по-големите си открития. По-значимите патенти са: Marine Spring Water /за анти-ейдж грижа/, Adinergine, Marine Inhibitine , Halopteris Scoparia / в продуктите за отслабване / и др.

В научно-изследователския център на фирмата работят и повече от 20 научни сътрудници, чиято единствена задача е да изследват дълбочините на моретата в търсене на още по-ефективни съставки и решения. Най-новите открития на PHYTOMER подчертават превъзходството на тяхното ноу-хау и потвърждават световното лидерство на марката в областта на морската козметика.

PHYTOMER – ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕПРЕКЪСНАТО РАЗВИТИЕ И УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ

Phytomer е първата козметична марка, която си поставя за цел да защитава нашите морета и океани, да опознае природата, нейното биологично разнообразие и нейните екосистеми, за да може да контролира и защитава ресурси й.

Реколтата от водорaсли идва от естествени находища. Те се събират координирано съобразно с репродуктивния им период. Използва се специална техника на отглеждане, при която се преместват определени видове от естествените им находища и се култивира само необходимото количество. Нещо повече – фирмата отглежда застрашени видове, които по-късно могат да бъдат внедрени в тяхната естествена среда. По този начин се обединяват от една страна основните принципи за развитие и усъвършенстване на марката и от друга – запазване на екологичното равновесие на Океана.

PHYTOMER Световен лидер в таласотерапията

PHYTOMER Автентични и уникални ритуали за красота

PHYTOMER: СПЕЦИФИЧНИ, ОРИГИНАЛНИ И ЕФЕКТИВНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ТЕРАПИИ

1. Oligomer Spa – Релаксиращ, реминерализиращ и възстановяващ масаж на цялото тяло – от върховете на пръстите до краищата на косата, разработен от специалист остеопат:

– с пилинг- 90 мин.

– без пилинг – 60 мин.

2. Интензивна отслабваща терапия с иновативния Р5 ЛОСИОН в комбинация със стягаща терапия Пашкул – 75 мин.

Р5 Lotion – високо концентрирани мощни морски съставки активират микроциркулацията, подобряват дренажа, елиминират мазнините и предотвратяват натрупването им. Реструкторира тонизира кожата. Р5 Lotion повишава изгарянето на мазнините по +64%.

Терапия Пашкул – релаксирайте докато Вашето тяло е обвито в кадифен гел- концентрат от морски съставки, които стягат кожата и подобряват еластичността й. Тази освежаваща терапия хидратира кожата, значително подобрява тонуса и стимулира производството на еластин и колаген. Силно се препоръчва след бременност, след намаляване на теглото или за увредена от слънцето кожа.

3. 3. Интензивна отслабваща терапия с иновативния Р5 ЛОСИОН – 60 мин.

Активни съставки:

LAMINARIA DIGITATA – кафяво водорасло, което ограничава количеството мазнини в мастните клетки и активно помага за изгарянето им.

PALMARIA PALMATA – червено водорасло, което активира микроциркулацията, подобрява дренажа и елиминира мазнини.

CHLORELLA – зелено микро водорасло, богато на пептиди и аминокиселини, което реструктурира и тонизира кожата като стимулира структуриращите протеини в тялото.

OLIGOMER® – високо концентриран на 75%, ексклузивен концентрат от морска вода за повече енергия, повече изгорени мазнини и по-малко съхранени мазнини.

POLYSIPHONIA – НОВО червено водорасло, което въздейства върху настоящите упорити мазнини, които трудно се изгарят поради високите нива на кортизол, които вече са намалили липолизата.

ЕФЕКТ «СЛЕД МОРСКА БАНЯ »

УНИКАЛНА ТЕКСТУРА – Гелообразен лосион на водна основа, който се плъзга по кожата.

МОРСКИ АРОМАТ