Масажът е ценно средство за въздействие върху човешкия организъм. Има многостранно въздействие, което може да бъде релаксиращо, тонизиращо, балансиращо!

Физиологичното действие на масажа се състои от три въздействия:

1.Механично действие. Масажът предизвиква механично разтягане на кожата, изтласкване на тъканните течности към съдовете, придвижване на лимфата и венозната кръв от периферията към сърцето.

2.Рефлекторно действие. Чрез масажа се дразнят отделните тъкани, от тях се изпращат импулси към нервната система. От там се получава рефлекторен отговор със съответно физиологическо действие. Например: зачервяването и затоплянето на кожата под влияние на масажа е израз на рефлекторна реакция.

3.Хуморално действие. Под влияние на масажното дразнене, в кожата и подлежащите тъкани, се образуват някои биологично активни вещества, които имат изразен физиологичен ефект.

Рефлекторното действие е най-важното. Чрез включване на различни механизми то предизвиква подобряване на кръвообръщението и храненето, засилване на обменните процеси, тонизиране на тъканите и едновременно с това оказва успокояващо и обезболяващо действие. Благодаряние на секретирането на хормони окситоцин и допамин, нервната система бързо преминава в парасимпариков режим на работа. Тоест в човешкият организъм настъпват естествени условия за почивка, стимулират се оздравителните процеси, хармонизира се работата на всички органи и системи, създават се условия за ефективна работа на храносмилателната система.

Масажът е ценно лечебно и профилактично средство. Чрез него, от една страна се получава значително намаляване на субективните оплаквания – настъпват обезболяване, успокояване, релаксиране. При наличие на здравословен проблем , се оказва благоприятно въздействие и върху протичането му като се подобрява храненето на тъканите и се ускорява оздравителният процес. От трета страна масажът има подчертано профилактично действие – повишава защитните сили на организма и неговата устойчивост към простудни, инфекциозни и други фактори.

Продължителност – 60 мин.

МАСАЖ С ВУЛКАНИЧНИ КАМЪНИ

Масажът с топли вулканични камъни, т.н. Stone therapy e геотермална терапия при която камъните се нагряват до определена температура. Ползваните камъни са плоски и гладки, приготвени след фина обработка на базалтови вулканични скали. Те са подбрани неслучайно за техниката на масажа, защото са известни с огромният си потенциал да задържат топлината. Вулканичните камъни се подгряват в гореща вода преди започване на масажа и се поставят върху специфични зони на тялото, най-често върху гърба по линията на гръбначния стълб, а също и върху корема, лицето, ръцете и краката. В някои случаи масажът се извършва директно с камъните, за да се осигури достигане до по-дълбоките мускулни влакна с по-малко натиск.

В областта на гръбначния стълб се третират седемте енергийни центъра. В оновата на използването им стоят елементи от древната индийска медицина Аюрведа. Използваните техники са с елементи на рефлексотерапия.

Масажът с топли вулканични камъни съчетава енергийното въздействие на вулканичната магма, ръчен масаж, релаксираща музика и козметични продукти с изцяло природен състав. В основата на този метод стоят т.н. енергийни терапии, които имат за цел да премахнат дисбаланса и да подпомогнат свободния поток на енергия през цялото тяло. Под въздействие на топлината и специфичната структура на вулканичните камъни се постига терапевтичен ефект в дълбочина, повлияват се както лимфообръщението, така и кръвообръщението в повърхностни и по-дълбоко лежащи структури на тялото. А това означава приток на кислород към всички клетки, добро хранене, освобождаване от токсини! В крайна сметка тялото се детоксикира, постига се дълбоко състояние на покой и хармония!

Продължителност: 60 мин.

ЮМЕЙХО ТЕРАПИЯ

Юмейхо терапията е създадена в началото на 80-те години на миналия век от проф. Масаиуки Сайонджи заедно с Оно Хидеказу, който е живял над 20 години в манастирите Шао Лин.

Наричат го божествен и има защо. Юмейхо терапията е известен източен масаж, който увеличава жизнените сили на организма като го връща по-близо до природата. Основава се на мануални движения, измислени от проф. Масайуки Сайонджи през 1981 г.

Юмейхо е цялостна терапия на човешкото тяло. Тя се основава на центъра на тежеста на тялото и на симетрията на тазовите кости. Разместването на сакроилиачните и тазобедрени стави е причина за разместване на прешлените на гръбначния стълб. Това води до цялостни промени в човешкия организъм.

Проф. М.Сайонджи е включил 100 техники/притискащо-изтласкващи,омесващи,разтягащи и наместващи/. При наместващите техники се чува пукане. По силата на звука и неговата „чистота”се разбира за състоянието на ставите върху които въздействаме.

Уникална техника която действа бързо и ефикасно за увеличаване и балансиране на жизнените сили на организма чрез завръщане към Природата.

Юмейхо терапията може да се прилага за забавяне и предотвратяване на над 190 болести.

След наместване на гъбначния стълб и след наместване на сакроилиачните и тазобедрени стави се набюдава една лекота и топлина в човишкия организъм. Намалява се напрежението, подобрява се работата на вътрешните органи и движението на кръвта и лимфата.

Юмейхо терапията повишава имунитета и премахва умствената и физическа умора. Тялото става по-еластично и по-високо. Подобряват се половите функции на организма. Човекът става по-красив и по-здрав!