Защо танци и къде в делника емоционалния свят на жената намира проявление!?

Сакралната женска същност е емоционално богата и има потребност тези чувствени отношения да създават контакт с обкръжаващия я свят! Дали обаче в хода на забързаното ни ежедневие, сред изискванията на работното място, сред приятелите ни, сред членовете на семейството, тази емоционална природа намира начин да се прояви? Или напротив, остава подтисната, неразбрана, неосъзната и неизказана! Дали сме наясно, че поставяйки бариери пред естествените си потребности, всъщност блокираме нашата женска същност?

С времето тази невъзможност да изразяваме регулярно емоционалност си се превръща в дълбока неудовлетвореност и „УЖ“ всичко около нас е така както повелява модата на времето, а ние не разбираме себе си! Чувстваме се все по-изгубени сред претенциите на това което обществото поставя като изисквания. На съвременната жена отдавна е вменено, че трябва да гради кариера, да печели пари, да бъде домакиня, да отгледа и възпита децата които е родила…..евентуално! И сред всичко това, жената в „мъжки образ“ някъде се е скрила, защото никой не пита за нея!!! Защото тя не е кариеристка, не може да печели пари, не се справя добре със „стоте“ ангажимента които е поела …

Тя е тази нежна, чувствена, интуитивна сила, която е също тъй мощна както нейния огледален мъжки образ и има нужда да бъде проявена такава каквато е!

И тук на въпроса „ЗАЩО ТАНЦИ“? Танца е дълбоко закодиран в ДНК-то на нежната половина от човечеството. Винаги е бил, е и ще бъде най-естественото изразно средство на мощната и творяща женска енергия!

А когато ТЯ е на свобода се случват чудеса!

Стела Николова

Можете да сподели и да ни харесате тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *